Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňová marmeláda se zázvorem a skořicí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Dýňová marmeláda se zázvorem a skořicí - postup přípravy

Dýňovou marmeládu můžete servírovat s pečivem, ale také ji můžete použít k přípravě omáček, dezertů, knedlíků a dalších pokrmů. Zvládnou ji připravit i začátečníci.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z dýně odkrojte okraje a oloupejte ji. Poté ji nakrájejte na kostičky, které smíchejte ve větším hrnci s citronovou kůrou, s oloupaným a nakrájeným citronem bez pecek a s oloupaným a nadrobno nakrájeným zázvorem. 

2. KROK

Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

3. KROK

Do směsi přidejte také skořici s muškátovým oříškem a cukrem. Všechny ingredience důkladně zamíchejte a směs nechte odpočívat 1 hodinu v pokojové teplotě.

4. KROK

Po této době položte hrnec na sporák a směs vařte 30–40 minut. Následně směs tyčovým mixérem rozmixujte dohladka a dýňovou marmeládu nechte volně vychladnout. 

Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou sesbírejte. 

5. KROK

Marmeládu z dýně uchovávejte v lednici, v nádobě bez přístupu vzduchu a co nejrychleji ji spotřebujte. 

Tip: Můžete ji podávat s pečivem, ale také ji použít k přípravě dezertů a dalších jídel.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů