Dýňová marmeláda se zázvorem a skořicí - postup přípravy
Dýňovou marmeládu můžete servírovat s pečivem, ale také ji můžete použít k přípravě omáček, dezertů, knedlíků a dalších pokrmů. Zvládnou ji připravit i začátečníci.
Ingredience
Z dýně odkrojte okraje a oloupejte ji. Poté ji nakrájejte na kostičky, které smíchejte ve větším hrnci s citronovou kůrou, s oloupaným a nakrájeným citronem bez pecek a s oloupaným a nadrobno nakrájeným zázvorem.
Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Do směsi přidejte také skořici s muškátovým oříškem a cukrem. Všechny ingredience důkladně zamíchejte a směs nechte odpočívat 1 hodinu v pokojové teplotě.
Po této době položte hrnec na sporák a směs vařte 30–40 minut. Následně směs tyčovým mixérem rozmixujte dohladka a dýňovou marmeládu nechte volně vychladnout.
Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou sesbírejte.
Marmeládu z dýně uchovávejte v lednici, v nádobě bez přístupu vzduchu a co nejrychleji ji spotřebujte.
Tip: Můžete ji podávat s pečivem, ale také ji použít k přípravě dezertů a dalších jídel.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Secrets of home cooking