Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňové chačapuri se strouhaným sýrem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Dýňové chačapuri se strouhaným sýrem - postup přípravy

Připravte si tuto jednoduchou svačinku ze zdravé a chutné dýně. Recept budete mít hotový do půl hodiny a pochutná si na něm celá rodina. Chačapuri můžete servírovat jako snídani, jako přílohu, ale také jako zajímavou pochoutku, až vás navštíví vaši přátelé.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dýni oloupejte, nakrájejte na větší kusy a nastrouhejte ji na struhadle nahrubo. Nastrouhanou dýni vložte do mísy a přidejte k ní kefír, vejce a sůl. Vše důkladně zamíchejte. 

2. KROK

Do směsi přidejte mouku a kypřící prášek do pečiva a znovu zamíchejte. Přidejte nahrubo nastrouhaný sýr s olejem a vytvořte hutnou směs. 

3. KROK

Rozpalte pánev, vymažte ji máslem a rovnoměrně, po celé její ploše, rozprostřete připravenou dýňovou směs. Pánev přikryjte pokličkou a směs smažte z každé strany po dobu 2 minut.

4. KROK

Tip: Směs na pánvi jednoduše otočíte tak, že na ni vložíte velký plochý talíř, z pánve směs na talíř překlopíte a poté směs neopečenou stranou vložíte zpět na pánev.

5. KROK

Podle tohoto receptu byste měli usmažit dohromady 4 velké dýňové chačapuri placky, které následně nakrájejte na kusy. 

Poznámka: Chačapuri můžete podávat okamžitě, ale skvěle chutnají i za studena.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů