Dýňové chačapuri se strouhaným sýrem - postup přípravy
Připravte si tuto jednoduchou svačinku ze zdravé a chutné dýně. Recept budete mít hotový do půl hodiny a pochutná si na něm celá rodina. Chačapuri můžete servírovat jako snídani, jako přílohu, ale také jako zajímavou pochoutku, až vás navštíví vaši přátelé.
Ingredience
Dýni oloupejte, nakrájejte na větší kusy a nastrouhejte ji na struhadle nahrubo. Nastrouhanou dýni vložte do mísy a přidejte k ní kefír, vejce a sůl. Vše důkladně zamíchejte.
Do směsi přidejte mouku a kypřící prášek do pečiva a znovu zamíchejte. Přidejte nahrubo nastrouhaný sýr s olejem a vytvořte hutnou směs.
Rozpalte pánev, vymažte ji máslem a rovnoměrně, po celé její ploše, rozprostřete připravenou dýňovou směs. Pánev přikryjte pokličkou a směs smažte z každé strany po dobu 2 minut.
Tip: Směs na pánvi jednoduše otočíte tak, že na ni vložíte velký plochý talíř, z pánve směs na talíř překlopíte a poté směs neopečenou stranou vložíte zpět na pánev.
Podle tohoto receptu byste měli usmažit dohromady 4 velké dýňové chačapuri placky, které následně nakrájejte na kusy.
Poznámka: Chačapuri můžete podávat okamžitě, ale skvěle chutnají i za studena.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Дастарханчик