Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazolky na kyselo se smetanou a vejcem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 31 minut

Fazolky na kyselo se smetanou a vejcem - postup přípravy

Fazolky na kyselo se smetanou jsou jednoduchý recept paní Ivany Reisingerové, který můžete servírovat nejen k obědu, ale také jako lehkou večeři. Postup je velmi rychlý a nemusí se ho bát ani začátečníci.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do vroucí vody ponořte a vejce vařte jej 10 minut. Dejte vařit na 25 minut do osolené vody také oloupané brambory a následně si začněte připravovat fazolky. 

2. KROK

Fazolky omyjte a vložte je do vroucího vývaru na 3–5 minut. Po uvaření fazolky z vývaru vyjměte a vložte je rychle do studené vody. 

Poznámka: Studená voda pomůže zachovat zelenou barvu a pevnou strukturu fazolek.

3. KROK

V hrnci rozpusťte máslo a 2 minuty na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli. Směs zaprašte moukou, vytvořte jíšku a vše zalijte vývarem. 

4. KROK

Poté, co se ingredience začnou vařit, ochuťte obsah hrnce octem a cukrem dle vlastní chuti a vařte 20 minut. Na závěr vmíchejte do omáčky smetanu ke šlehání a vařte další 3 minuty. 

5. KROK

Nyní přidejte do hrnce fazolky, 1 minutu je nechte prohřát a hrnec odstavte z tepla. 

Poznámka: Fazolky na kyselo se smetanou podávejte s vařeným vejcem a šťouchanými brambory, které můžete ozdobit nasekanou pažitkou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů