Fazolky na kyselo se smetanou a vejcem - postup přípravy
Fazolky na kyselo se smetanou jsou jednoduchý recept paní Ivany Reisingerové, který můžete servírovat nejen k obědu, ale také jako lehkou večeři. Postup je velmi rychlý a nemusí se ho bát ani začátečníci.
Ingredience
Do vroucí vody ponořte a vejce vařte jej 10 minut. Dejte vařit na 25 minut do osolené vody také oloupané brambory a následně si začněte připravovat fazolky.
Fazolky omyjte a vložte je do vroucího vývaru na 3–5 minut. Po uvaření fazolky z vývaru vyjměte a vložte je rychle do studené vody.
Poznámka: Studená voda pomůže zachovat zelenou barvu a pevnou strukturu fazolek.
V hrnci rozpusťte máslo a 2 minuty na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli. Směs zaprašte moukou, vytvořte jíšku a vše zalijte vývarem.
Poté, co se ingredience začnou vařit, ochuťte obsah hrnce octem a cukrem dle vlastní chuti a vařte 20 minut. Na závěr vmíchejte do omáčky smetanu ke šlehání a vařte další 3 minuty.
Nyní přidejte do hrnce fazolky, 1 minutu je nechte prohřát a hrnec odstavte z tepla.
Poznámka: Fazolky na kyselo se smetanou podávejte s vařeným vejcem a šťouchanými brambory, které můžete ozdobit nasekanou pažitkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.