Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazolový guláš s klobásou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Fazolový guláš s klobásou - postup přípravy

Kam by westernoví kovbojové vprostřed prérie přišli bez pořádného kotle fazolí! I když zrovna kovbojové nejsme, ani tak fazolovým guláškem nepohrdneme. Zkuste třeba ten podle receptu od paní Vladimíry Bosákové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Fazole den předem namočte do vody, aby změkly. Na druhý den vodu slijte a nahraďte ji novou. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. V hrnci rozehřejte rostlinný olej a nechte na něm zpěnit cibuli. Mezitím nakrájejte klobásky na kolečka a přihoďte je do hrnce k cibuli. Přisypejte sladkou mletou papriku a chvíli vše orestujte.

2. KROK

Do hrnce přisypejte namočené a slité fazole, podlijte vše trochou vody a vařte, dokud nejsou fazole měkké. Nakonec guláš dochuťte solí, čerstvě mletým černým pepřem, trochou kečupu, česneku a majoránky. Pokud chcete, zahustěte jej „záklechtkou“ z hladké mouky a trochy vody, nechte ji chvíli provařit a podávejte spolu s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů