Fazolový guláš s klobásou - postup přípravy
Kam by westernoví kovbojové vprostřed prérie přišli bez pořádného kotle fazolí! I když zrovna kovbojové nejsme, ani tak fazolovým guláškem nepohrdneme. Zkuste třeba ten podle receptu od paní Vladimíry Bosákové.
Ingredience
Fazole den předem namočte do vody, aby změkly. Na druhý den vodu slijte a nahraďte ji novou. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. V hrnci rozehřejte rostlinný olej a nechte na něm zpěnit cibuli. Mezitím nakrájejte klobásky na kolečka a přihoďte je do hrnce k cibuli. Přisypejte sladkou mletou papriku a chvíli vše orestujte.
Do hrnce přisypejte namočené a slité fazole, podlijte vše trochou vody a vařte, dokud nejsou fazole měkké. Nakonec guláš dochuťte solí, čerstvě mletým černým pepřem, trochou kečupu, česneku a majoránky. Pokud chcete, zahustěte jej „záklechtkou“ z hladké mouky a trochy vody, nechte ji chvíli provařit a podávejte spolu s čerstvým pečivem.