Filé v těstíčku s pepřem a paprikou - postup přípravy
Tento recept si zamilují všichni milovníci jemných ryb a rychlého vaření. Filé v těstíčku je lehkou pochoutkou, která se skvěle hodí k bramborám i zeleninovému salátu.
Základ
Těstíčko
Na posýpání
Na smažení
Filety osušte papírovou utěrkou, ochuťte je solí a pepřem z obou stran a nechte je 15 minut odpočívat. Nyní začněte s přípravou těstíčka.
Mouku smíchejte se solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a kypřicím práškem do pečiva. Do suché směsi vmíchejte vodu, a jakmile se ingredience propojí, také olej.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstíčku, mouku prosejte.
Filety posypte moukou z obou stran nakrájejte je na stejně velké kousky a obalte je v připraveném těstíčku.
Poznámka: Filety nakrájejte tak, aby měly přibližně velikost dlaně.
Filé v těstíčku pečte v rozpáleném oleji 5 minut. Poté je obraťte a pokračujte ve smažení dalších 3–5 minut.
Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Meat & Veggies