Florida řez s nadýchaným krémem a čokoládou - postup přípravy
Překvapte své blízké jedinečným dezertem s nadýchaným krémem a lahodnou čokoládou. Florida řez je snadný na přípravu a skvěle se hodí i na sváteční tabuli.
Korpus
Krém
Sníh
Zdobení
Nejprve připravte krém. Vaječné žloutky vyšlehejte s kukuřičným škrobem, moukou, krupicovým cukrem a polovinou množství mléka.
Tip: Aby v krému nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Zbytek mléka vlijte do rendlíku, zahřejte ho a žloutkovou směs do něj vmíchejte. Vše vařte 3 minuty, do zhoustnutí. Krém následně přelijte do mísy, kde ho zakryjte fólií tak, aby se ho přímo dotýkala a nechte ho vychladnout.
Pokračujte s přípravou korpusu. Vejce vložte do mísy od robota, přidejte k nim cukr a směs nechte vyšlehat do světlé pěny. Za stálého šlehání postupně přidávejte vodu s olejem, a jakmile se ingredience propojí, také mouku smíchanou s kakaem.
Vzniklé těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Zatímco korpus chladne, dokončete přípravu krému.
Do mísy od robota vložte změklé máslo s moučkovým cukrem a začněte šlehat. Poté, co se ingredience spojí, do nich postupně vešlehávejte vychladlý základ na krém. Tím potřete vychladlý korpus.
Na závěr připravte sníh. Ve vodní lázni vyšlehejte vaječné bílky s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, směs přelijte do mísy od robota a vyšlehejte ji do tuhého sněhu. Tím pokryjte povrch dezertu.
Poznámka: Florida řez vložte na 1 hodinu do lednice a poté ho servírujte nakrájený na kousky. Každý z nich ozdobte nastrouhanou čokoládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte