Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Florida řez s nadýchaným krémem a čokoládou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Florida řez s nadýchaným krémem a čokoládou - postup přípravy

Překvapte své blízké jedinečným dezertem s nadýchaným krémem a lahodnou čokoládou. Florida řez je snadný na přípravu a skvěle se hodí i na sváteční tabuli.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Sníh

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte krém. Vaječné žloutky vyšlehejte s kukuřičným škrobem, moukou, krupicovým cukrem a polovinou množství mléka. 

Tip: Aby v krému nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Zbytek mléka vlijte do rendlíku, zahřejte ho a žloutkovou směs do něj vmíchejte. Vše vařte 3 minuty, do zhoustnutí. Krém následně přelijte do mísy, kde ho zakryjte fólií tak, aby se ho přímo dotýkala a nechte ho vychladnout. 

3. KROK

Pokračujte s přípravou korpusu. Vejce vložte do mísy od robota, přidejte k nim cukr a směs nechte vyšlehat do světlé pěny. Za stálého šlehání postupně přidávejte vodu s olejem, a jakmile se ingredience propojí, také mouku smíchanou s kakaem.

4. KROK

Vzniklé těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Zatímco korpus chladne, dokončete přípravu krému. 

5. KROK

Do mísy od robota vložte změklé máslo s moučkovým cukrem a začněte šlehat. Poté, co se ingredience spojí, do nich postupně vešlehávejte vychladlý základ na krém. Tím potřete vychladlý korpus. 

6. KROK

Na závěr připravte sníh. Ve vodní lázni vyšlehejte vaječné bílky s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, směs přelijte do mísy od robota a vyšlehejte ji do tuhého sněhu. Tím pokryjte povrch dezertu. 

7. KROK

Poznámka: Florida řez vložte na 1 hodinu do lednice a poté ho servírujte nakrájený na kousky. Každý z nich ozdobte nastrouhanou čokoládou. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů