Francouzská omeleta se sněhem z bílků - postup přípravy
Tato francouzská omeleta vám zabere jen pár minut a můžete si být jistí, že jste lepší nejedli. Připravte si originální pokrm, který příjemně překvapí všechny, kterým jej nabídnete. Je skvělá k snídani, ale můžete ji podávat také jako zajímavý dezert.
Těsto
Náplň
Na smažení
Do dvou misek od sebe oddělte žloutky od bílků. Do misky se žloutky vsypte sůl a vyšlehejte je. Poté do misky přilijte mléko a zamíchejte.
Poznámka: Mléko musí mít pokojovou teplotu.
Do misky s bílky vsypte sůl s vanilkovým cukrem a vyšlehejte tuhý nadýchaný sníh.
Poznámka: Místo vanilkového cukru můžete použít obyčejný cukr.
Rozehřátou pánev vymažte máslem a vlijte do ní směs se žloutky. Pánev přikryjte pokličkou a vaječnou směs nechte 1 minutu smažit. Poté přidejte do pánve sníh z bílků a rovnoměrně ho rozprostřete.
Tip: Pracujte opatrně, abyste omeletu z vaječných žloutků nenatrhli.
Pánev opět zakryjte pokličkou a smažte 5 minut. Poté omeletu z pánve přendejte na talíř a rozkrojte ji na dvě poloviny. Jednu polovinu obraťte sněhem dolů a přikryjte jí druhou půlkou francouzské omelety.
Tip: Omeletu servírujte nakrájenou na trojúhelníky. Každý z kousků můžete polít javorovým sirupem nebo například medem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking