Grilovaná játra se sázeným vejcem, křupavou cibulkou a bylinkovým bramborem - postup přípravy
Luxusní oběd nebo večeře nemusí být nutně složité a časově náročné jídlo za spoustu peněz. Pokud máte rádi játra, připravte si je grilovaná spolu se sázeným vejcem, cibulí a opečenými brambory podle receptu, který nám poskytla paní Martina Recmanová.
Ingredience
Játra očistěte a nakrájejte je na plátky silné asi 2 cm. Posypejte je grilovacím kořením a čerstvě mletým černým pepřem a na jemně naolejované grilovací pánvi je opečte doměkka.
V druhé pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje, vyklepněte do ní vejce, mírně je osolte a nechte je zvolna bez míchání smažit, dokud bílek neztuhne. Žloutek by měl zůstat alespoň trochu tekutý.
Červenou cibuli nakrájejte na kroužky, které zlehka obalte v hladké mouce. Poté je v pánvi na troše oleje opečte dokřupava.
Brambory uvařte ve slupce a opečte je dozlatova v pánvi na bylinkovém másle spolu se lžičkou sušeného tymián. Poté je odstavte ze sporáku.
Na talíře rozdělte bylinkové brambory, přidejte plátky grilovaných jater, na ně položte sázené vejce, posypejte je restovanou cibulkou a nadrobno nasekanou pažitkou a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.