Holandská sekaná s bylinkovo-parmazánovými brambory - postup přípravy
Sekanou lze upéci i takzvaně po holandsku, kdy se do ní přidává především nastrouhaný sýr. Vynikající jsou k ní například speciálně opečené brambory, které snadno zvládnete připravit v troubě stejně jako maso.
Na sekanou
Na brambory
Bílý toustový chléb, ale lze použít i veku nebo rohlík, nakrájejte na kostičky a dejte do mísy namočit v mléce. Až jím důkladně nasákne, vše promíchejte. Nasekejte jarní cibulku, nastrouhejte sýr a přidejte mleté maso. Ochuťte mletým muškátovým oříškem a koriandrem. Přidejte vejce, osolte, opepřete a zamíchejte. Přidejte trochu strouhanky na zahuštění.
Nakrájejte cibuli na čtvrtkolečka. Pekáč vymažte olejem a dejte do něj cibuli. Z masa udělejte 2 šišky sekané a položte je na cibuli. Přidejte vodu, kuličky pepře a nového koření a bobkový list. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte maso hodinu.
Dejte celé omyté neoloupané brambory do vody a vařte 10 minut. Pak je rozpulte a v místě řezu do nich udělejte zářezy. Do pekáče nasekejte trochu petrželky nebo koriandru. Přidejte 3 lžíce parmazánu, sušený česnek a cibuli, sůl, pepř a olej. Vše promíchejte a rozprostřete po pekáči. Brambory dejte řezem dolů do pekáče. Posypejte je dalším parmazánem a dejte na posledních 20 až 30 minut péci do trouby k masu. Po dopečení sekanou nakrájejte a servírujte s bramborem.