Houbová směs na topinky se slaninou - postup přípravy
Z čerstvých hub nasbíraných v lese si můžete připravit skvělou směs trochu připomínající smaženici, která je doplněná o slaninu. Recept nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
Slaninu nakrájejte na plátky a ty na malé kostičky (pokud máte k dispozici již krájenou na plátky, je to ještě lepší). Cibuli nakrájejte na půlkolečka a houby očistěte a pokrájejte na menší kusy.
Na pánev nalijte trochu oleje, rozpalte ho a dejte na něj smažit slaninu. Po chvíli přihoďte cibuli. Až zesklovatí, přidejte houby, osolte je a opepřete a smažte, dokud se nezatáhnou.
Směs podlijte trochou vody a nechte asi 15 minut na mírném plameni dusit, dokud houby nezměknou a nevypaří se voda. Poté do směsi přidejte vejce a promíchejte.
Přidejte ke směsi libovolné bylinky na dochucení, opět promíchejte a podávejte ji na topinkách. Případně do ní vmíchejte nakrájenou zeleninu, jako je rajče, okurka či paprika, a získáte skvělý salát.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.