Houbová směs s bylinkami a zeleninou - postup přípravy
Houby, které jste našli v lese, lze zpracovat i jinak než do klasické smaženice, třeba jako směs se zeleninou a bylinkami, která se hodí k mnoha různým přílohám. Recept nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
Houby důkladně očistěte a nakrájejte na kostky. Nakrájejte cibuli na kostičky a dejte ji na pánev smažit na sádle. Jakmile zesklovatí, přidejte houby.
Poté je ochuťte solí, pepřem, drceným kmínem, mletou sladkou paprikou a čerstvým tymiánem. Nasekejte česnek na slabé plátky a po chvíli ho přidejte na pánev. Zarestujte ho a přidejte na kusy nakrájenou papriku a rajčata.
Pokud není zelenina moc šťavnatá, můžete ji podlít opravdu malým množstvím vody. Poté ji za občasného míchání duste asi 10 minut.
Směs lze dochutit podravkou a trochou nasekaného libečku. Můžete k ní podávat různé přílohy jako rýže či brambory, konzumovat se dá i s čerstvým pečivem nebo na topince.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.