Hovězí na houbách s vařenou rýží - postup přípravy
V případě, že patříte k lidem, kteří milují kombinaci masa a hub, určitě nepřehlédněte tento pokrm. Právě tyto šťavnaté ingredience totiž hrají prim v jednoduchém receptu podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli na něm osmažte – potrvá to přibližně 3 minuty. Zatímco se cibule smaží, v míse smíchejte hovězí maso s pepřem, kmínem a solí.
Ochucené maso přidejte do hrnce k cibuli, zamíchejte a pod pokličkou ho duste 15 minut. K masu poté přidejte kostičky bujónu a je-li to potřeba, dolijte trochu vroucí vody tak, aby bylo maso zcela ponořené.
Poznámka: Máte-li po ruce domácí vývar, můžete jím nahradit bujón v kostce.
Po této době vložte hrnec do předehřáté trouby na 250 °C a maso pečte 1 hodinu. Zatímco se maso peče, uvařte si v osolené vodě rýži – pod pokličkou to potrvá přibližně 15 minut.
Po hodině vyndejte maso z trouby a přimíchejte k němu houby. Hrnec znovu vložte do trouby a pečte dalších 45 minut. Poté hrnec vyjměte z trouby a postavte ho na hořící sporák, dolijte do hrnce trochu vroucí vody a vše důkladně zamíchejte.
Poznámka: Pokud používáte sušené houby, před použitím je namočte do vody, aby zkřehly. Pokud jsou kupované, řiďte se pokyny na obalu.
Ve vodě rozmíchejte trochu mouky a maso s houbami zahustěte. Hrnec přikryjte poklicí a pokrm vařte ještě další 2 minuty.
Poznámka: Hotové maso s houbami podávejte s uvařenou rýží ozdobenou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou