Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí na houbách s vařenou rýží

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 125 minut

Hovězí na houbách s vařenou rýží - postup přípravy

V případě, že patříte k lidem, kteří milují kombinaci masa a hub, určitě nepřehlédněte tento pokrm. Právě tyto šťavnaté ingredience totiž hrají prim v jednoduchém receptu podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli na něm osmažte – potrvá to přibližně 3 minuty. Zatímco se cibule smaží, v míse smíchejte hovězí maso s pepřem, kmínem a solí. 

2. KROK

Ochucené maso přidejte do hrnce k cibuli, zamíchejte a pod pokličkou ho duste 15 minut. K masu poté přidejte kostičky bujónu a je-li to potřeba, dolijte trochu vroucí vody tak, aby bylo maso zcela ponořené. 

Poznámka: Máte-li po ruce domácí vývar, můžete jím nahradit bujón v kostce.

3. KROK

Po této době vložte hrnec do předehřáté trouby na 250 °C a maso pečte 1 hodinu. Zatímco se maso peče, uvařte si v osolené vodě rýži – pod pokličkou to potrvá přibližně 15 minut.

4. KROK

Po hodině vyndejte maso z trouby a přimíchejte k němu houby. Hrnec znovu vložte do trouby a pečte dalších 45 minut. Poté hrnec vyjměte z trouby a postavte ho na hořící sporák, dolijte do hrnce trochu vroucí vody a vše důkladně zamíchejte. 

5. KROK

Poznámka: Pokud používáte sušené houby, před použitím je namočte do vody, aby zkřehly. Pokud jsou kupované, řiďte se pokyny na obalu.

6. KROK

Ve vodě rozmíchejte trochu mouky a maso s houbami zahustěte. Hrnec přikryjte poklicí a pokrm vařte ještě další 2 minuty. 

Poznámka: Hotové maso s houbami podávejte s uvařenou rýží ozdobenou petrželkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů