Hovězí plátky na paprice a česneku - postup přípravy
Ohromte své blízké pokrmem, plným úžasné vůně, chuti a šťavnatého masa. Hovězí plátky na paprice a česneku jsou jednoduché a hodí se i na sváteční tabuli.
Základ
Na obalení
Na smažení
Další ingredience
Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky, které ochuťte směsí soli a rozdrceného pepře čtyř barev. Ochucené maso následně obalte v mouce a smažte ho v rozpáleném oleji 3 minuty ze všech stran.
Poté maso přendejte do hrnce, zasypte ho mletou sladkou paprikou, Vegetou a zalijte ho vodou. Ingredience přiveďte k varu a pokrm vařte 45–60 minut, pod pokličkou.
Po této době maso obraťte a přidejte k němu nakrájený česnek s bobkovým listem a nasekanou petrželkou. Pokrm zamíchejte a vařte ještě 1–2 minuty.
Poznámka: Je-li to nutné, přilijte do hrnce trochu vody a vše dochuťte solí.
Hovězí plátky servírujte polité omáčkou s bramborovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Pokrm můžete podávat ozdobený nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuhinja za 10
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.