Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí plátky na paprice a česneku

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 65 minut

Hovězí plátky na paprice a česneku - postup přípravy

Ohromte své blízké pokrmem, plným úžasné vůně, chuti a šťavnatého masa. Hovězí plátky na paprice a česneku jsou jednoduché a hodí se i na sváteční tabuli.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Na obalení

Na smažení

Další ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky, které ochuťte směsí soli a rozdrceného pepře čtyř barev. Ochucené maso následně obalte v mouce a smažte ho v rozpáleném oleji 3 minuty ze všech stran. 

2. KROK

Poté maso přendejte do hrnce, zasypte ho mletou sladkou paprikou, Vegetou a zalijte ho vodou. Ingredience přiveďte k varu a pokrm vařte 45–60 minut, pod pokličkou. 

3. KROK

Po této době maso obraťte a přidejte k němu nakrájený česnek s bobkovým listem a nasekanou petrželkou. Pokrm zamíchejte a vařte ještě 1–2 minuty. 

Poznámka: Je-li to nutné, přilijte do hrnce trochu vody a vše dochuťte solí. 

4. KROK

Hovězí plátky servírujte polité omáčkou s bramborovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou. 

Tip: Pokrm můžete podávat ozdobený nasekanou petrželkou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Kuhinja za 10

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů