Hovězí s mrkví a bramborovou kaší - postup přípravy
Hovězí s mrkví, podle paní Ivany Reisingerové, je na první pohled lákavý pokrm, který obsahuje křehké a šťavnaté maso. Recept je snadný a zvládnou ho i začátečníci.
Ingredience
Příloha
V pánvi rozpusťte máslo a smažte na něm cibuli 3–4 minuty, do hněda. Maso nakrájejte na větší kousky, obalte je v mouce a následně je přidejte do pánve k cibuli.
Maso smažte ze všech stran přibližně 4 minuty a poté směs ochuťte tymiánem, solí a pepřem. Směs zalijte vývarem, pánev přikryjte pokličkou a vše duste na mírném ohni přibližně 2 hodiny, do změknutí masa.
Na závěr přidejte do pánve nakrájenou oloupanou mrkev a pokrm duste dalších 15 minut, do změknutí mrkve. Poté přimíchejte petrželku – pokrm už nevařte.
Poznámka: Hovězí s mrkví podávejte společně s bramborovou kaší, kterou vytvoříte vyšleháním uvařených brambor s máslem, solí a mlékem či smetanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.