Křehké hovězí zadní s omáčkou z černého pepře - postup přípravy
Pokud hledáte pokrm, kde vynikne chuť hovězího masa a lehce štiplavého pepře, vyzkoušejte recept od paní Hany Petrášové. Můžete ho doplnit tarhoňou, ale skvěle se bude hodit také rýže, těstoviny nebo pečené brambory.
Hovězí maso
Hovězí zadní omyjte pod tekoucí vodou, osušte ho a zbavte se všech nejedlých částí, jako jsou šlachy a blány. Maso nakrájejte na kostky. Očistěte si cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.
V hluboké pánvi nechte rozehřát olej a vložte do něj cibuli spolu s celým pepřem. Restujte je, dokud nebude mít cibule krásnou zlatavou barvu. Poté přidejte nakrájené maso a zprudka ho restujte, dokud se nezatáhne ze všech stran.
Maso dochuťte solí, zalijte ho vodou a vařte do změknutí. Poté rozmíchejte lžíci hladké mouky v troše vody a nalijte ji k masu. Dobře vše promíchejte a vařte ještě 10 minut.
Poté vyndejte kuličky celého pepře a omáčku dochuťte solí, drceným pepřem a případně Podravkou. Hovězí maso můžete ihned servírovat s tarhoňou a zeleninovou oblohou.
Tip: Odkrojky z masa nevyhazujte, ale při restování základu omáčky je přidejte k cibuli a pepři. Dostanete tak do celého pokrmu ještě silnější chuť hovězího masa. Než přidáte maso, odkrojky vyjměte a vyhoďte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.