Hrníčková olejová bábovka s citronovou kůrou - postup přípravy
Připravte si hrníčkovou olejovou bábovku podle paní Hany Petrášové. Recept je snadný, rychlý a nevyžaduje použití váhy. Výsledkem je vláčný a nadýchaný moučník.
Ingredience
Do formy
Ve větší míse smíchejte oba druhy mouky, moučkový cukr a kypřící prášek do pečiva. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mléko, vejce, citronovou kůru, sůl a olej.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Poznámka: Chcete-li, aby bylo těsto hladké, jemné a bez hrudek, před použitím mouku prosejte.
Vzniklé těsto nalijte do formy na bábovku, kterou vymažte máslem a vysypte moukou. Bábovku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut.
Tip: Chcete-li mít dvoubarevnou bábovku, do poloviny těsta vmíchejte kakao. Dále pak těsta střídavě vlévejte do formy.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je bábovka upečená, poznáte tak, že do ní píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní trocha těsta uchytí, ještě chvíli pečte.
Moučník servírujte posypaný moučkovým cukrem, nakrájený na kousky.
Tip: Hrníčková olejová bábovka chutná skvěle s kávou, čajem nebo kakaem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.