Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrníčková olejová bábovka s citronovou kůrou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Hrníčková olejová bábovka s citronovou kůrou - postup přípravy

Připravte si hrníčkovou olejovou bábovku podle paní Hany Petrášové. Recept je snadný, rychlý a nevyžaduje použití váhy. Výsledkem je vláčný a nadýchaný moučník.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte oba druhy mouky, moučkový cukr a kypřící prášek do pečiva. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mléko, vejce, citronovou kůru, sůl a olej. 

Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

2. KROK

Poznámka: Chcete-li, aby bylo těsto hladké, jemné a bez hrudek, před použitím mouku prosejte. 

3. KROK

Vzniklé těsto nalijte do formy na bábovku, kterou vymažte máslem a vysypte moukou. Bábovku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. 

Tip: Chcete-li mít dvoubarevnou bábovku, do poloviny těsta vmíchejte kakao. Dále pak těsta střídavě vlévejte do formy. 

4. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je bábovka upečená, poznáte tak, že do ní píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní trocha těsta uchytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Moučník servírujte posypaný moučkovým cukrem, nakrájený na kousky. 

Tip: Hrníčková olejová bábovka chutná skvěle s kávou, čajem nebo kakaem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů