Hrnkové vanilkové řezy s kakaem - postup přípravy
Pokud hledáte recept na rychlý nedělní dezert ke kávě, vyzkoušejte tyto hrnkové vanilkové řezy s kakaem podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Před servírováním je stačí jen lehce posypat moučkovým cukrem.
Ingredience
Tvaroh vložte do mísy, přisypte do něj 1 vanilkový cukr, 2 vanilkové pudinkové prášky a 1 hrnek moučkového cukru. Poté vše vyšlehejte do hladka.
Pokud je tvarohový krém moc hustý, vlijte do něj trošku mléka. Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků poté vyšlehejte tuhý sníh.
Do mísy vložte změklé máslo, přidejte do něj žloutky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a vše společně pečlivě vyšlehejte.
Do mísy s máslem nasypte polohrubou mouku, kypřicí prášek do pečiva a lžíci kakaa. Poté vše zalijte 1 hrnkem mléka a směs opět vyšlehejte.
Do kakaové hmoty opatrně pomocí stěrky vmíchejte vyšlehané bílky. Plech vymažte olejem a vysypte ho polohrubou moukou. Těsto do něj nalijte a úhledně ho rozprostřete po celé ploše.
Tvarohovou náplň přendejte do cukrářského sáčku nebo dvou klasických sáčků. Poté náplň nastříkejte na neupečený korpus.
Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a řez pečte po dobu 45 minut. Poté je vyjměte a nechte je zcela vychladnout.
Vanilkové řezy nakrájejte, posypte je moučkovým cukrem a můžete se servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou