Hrnkový jahodový koláč s drobenkou - postup přípravy
Jahodový koláč s drobenkou podle receptu paní Andy Březinové je vynikajícím moučníkem, který je hotový doslova za pár chvil. Nepotřebujete totiž vůbec váhu.
Ingredience
IDrobenka
Do větší mísy nasypejte cukr, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Ingredience dobře promíchejte.
Do mísy přidejte mléko, citrónovou kůru a také olej s vejci. Ze všech ingrediencí vymíchejte hladké těsto bez hrudek. Poté ho nalijte na vymazaný a vysypaný plech.
Na vrch těsta poklaďte půlky nebo čtvrtky jahod. Poté si připravte drobenku ze tří lžic polohrubé mouky, dvou lžic cukru a dvou lžic másla. Všechny ingredience mněte prsty, dokud se nespojí do sypké konzistence. Poté drobenku nasypejte na jahody.
Dejte plech do předehřáté trouby na 160 °C a pečte koláč zhruba 40 minut (záleží na vlastnostech vaší trouby). Poté ho nakrájejte na kostky, případně ještě posypejte moučkovým cukrem a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.