Hustá kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi - postup přípravy
Kuřecí polévka je docela snadná záležitost, ale pokud byste ji rádi viděli jako trochu vydatnější pokrm, než jen nudle zalité vodou, vyzkoušejte tuto jemně zahuštěnou polévku s plnou a vyváženou chutí.
Ingredience na vývar
Na polévku
Dvě kuřecí stehna vložte do hrnce, zalijte je vodou tak, aby dosahovala asi 2 cm nad maso, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Nechte je vařit nejméně tak dlouho, dokud maso zcela nezměkne. Avšak čím déle, tím silnější a chutnější vývar bude. Po dovaření vyjměte kuřecí stehna z hrnce.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Dva stroužky česneku prolisujte nebo nastrouhejte na jemném struhadle, stejně tak i očištěnou mrkev.
Uvařená kuřecí stehna zbavte kůže a oberte z nich maso, které natrhejte podle vláken na malé kousky.
V pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte k němu lžíci olivového oleje a orestujte nastrouhanou mrkev, dokud nepustí barvu do másla. Pak přisypejte cibuli a pokračujte několik minut v restování, dokud cibule nezesklovatí. Poté vmíchejte česnek a vše dál několik minut opékejte.
Do pánve přisypejte dvě lžíce hladké mouky a za stálého míchání ji nechte zarestovat.
Obsah hrnce zalijte dvěma sklenicemi studené vody a energicky míchejte, dokud se mouka ve vodě zcela nerozpustí a nevytvoří se mléčně zbarvená tekutina, k níž přilijte 6 až 7 hrnků vývaru z kuřecích stehen. Dobře promíchejte, přiklopte pokličkou a přiveďte k varu. Z hladiny seberte vysráženou pěnu, do polévky vsypte skleničku tenkých vlasových nudlí a na středním žáru vařte asi 10 minut.
Nakonec do polévky vmíchejte natrhané kuřecí maso, ochuťte ji 2 lžičkami soli a 1 lžičkou mletého černého pepře, promíchejte, pod pokličkou nechte ještě 2 až 3 minutky provařit a odstavte z ohně. Na závěr přisypejte jemně nasekanou petrželku a podávejte.