Jablková buchta s čokoládovou polevou - postup přípravy
Nastrouhaná jablka nemusíte dávat na buchtu či koláč jako náplň, ale rovnou je nastrouhejte do těsta a po upečení ho polijte domácí čokoládovou polevou. Recept na skvělý zákusek nám poskytla paní Ivana Dunová.
Na těsto
Na polevu
Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nastrouhejte na hrubém struhadle. Do zadělávací mísy dejte vejce, cukr a vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny. Přidejte strouhaná jablka, rozinky nebo mandle, olej, prášek do pečiva a polohrubou mouku a vymíchejte těsto.
Nalijte těsto do vymazané a vysypané formy, případně ji vyložte pečicím papírem. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těsto, dokud nebude hotové a nebude se lepit na špejli.
V rendlíku rozpusťte máslo nebo Heru, přidejte moučkový cukr, kakao a mléko a za stálého míchání vše vařte na mírném plameni, dokud nezískáte hladkou polevu bez hrudek. Nalijte ji na buchtu, rozetřete a nechte zatuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.