Jablkový koláč s meruňkovým džemem a skořicí - postup přípravy
Velmi zajímavým způsobem si můžete upéci jablkový koláč s přídavkem meruňkového džemu. Těsto na něj je velmi rychle hotové a výsledné chutě se spolu skvěle snoubí.
Na těsto
Na náplň
Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Poté je zakapejte šťávou z jedné půlky citronu. Na pánev dejte cukr a máslo a nechte rozpustit na mírném plameni, poté na ni naskládejte plátky jablek. Posypejte je trochou skořice podle vaší chuti a chvilku smažte, aby změkly. Nakonec přidejte trochu meruňkového džemu a krátce promíchejte. Poté je přesuňte na talířek, aby vychladly.
Do zadělávací mísy dejte vejce, sůl, cukr a vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny. Poté přilijte olej a nakonec mléko. Smíchejte mouku s práškem do pečiva. Postupně směs do mísy prosévejte a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
Nalijte těsto do obdélníkové formy, kterou jste předtím vymazali máslem a vysypali moukou nebo vyložili pečicím papírem. Na těsto rovnoměrně rozložte vychladlé plátky jablka. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč zhruba 35 až 40 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.