Jahodová zmrzlina ze smetany - postup přípravy
Dostali jste chuť v horkých letních dnech na mražené osvěžení v podobě zmrzliny? Potom si zkuste připravit jahodový skvost ze smetany, který ocení i ti největší mlsouni ve vaší rodině. Žádné konzervanty ani umělá sladidla! Jen dokonalý požitek z domácího zmrzlinového dezertu.
Ingredience
Začněte tím, že si do menšího hrnce vložíte 250 gramů očištěných a pokrájených jahod. Ovoce pak zasypte krupicovým cukrem, zakápněte citronovou šťávou a vše přiveďte k varu. Asi po deseti minutách neustálého míchání směs odstavte a přelijte do mixéru. Zde ji rozmělněte na jemné pyré.
Dokončování domácí jahodové zmrzliny
Jahodové pyré následně přelijte do misky a v další fázi si vyšlehejte do tuhého sněhu smetanu. Také k ní dle chuti moučkový cukr a nakonec i jahodový jogurt promíchaný s jahodovým pyré.
Ingredienci přidávejte do šlehačky po lžících a postupně propojujte špachtlí. Nyní si k ruce vezměte formu na srnčí hřbet (lze použít i plastovou misku) a kompletně ji vypodložte plátky omytých a očištěných čerstvých jahod. Na ovoce navrstvěte pomocí lžíce hotovou jahodovou smetanu a zahlaďte na povrchu. Takto mrazte zmrzlinu asi tři hodiny.
Servírování domácí jahodové zmrzliny
Mraženou jahodovou zmrzlinu vyjměte z mrazáku, ořežte ve formě okraje a vyklopte ji na tác. Ihned servírujte třeba s mléčným koktejlem anebo ledovou kávou. Přejeme vám dobrou chuť!
Tip na vylepšení jahodové zmrzliny
Pokud máte rádi hořkou čokoládu, také skvěle v domácí jahodové zmrzlině vynikne. Pouze ji nahrubo nastrouhejte a zakomponujte do šlehačky s jahodami. Budete se oblizovat!