Jahodové chipsy bez přidaného cukru - postup přípravy
Pokud vás honí mlsná, ale nechcete přibírat, usušte si jahodové chipsy. Neobsahují žádný přidaný cukr a připravíte je velmi jednoduše a pouze z 1 ingredience.
Ingredience
Jahody důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou, zbavte je zelených částí a nakrájejte je na plátky o tloušťce 2–3 mm. Plátky následně rozprostřete na sušící mřížky, pokryté pečicím papírem.
Ovoce vložte do sušičky ovoce, kde ho sušte při teplotě 55 °C po dobu 8–10 hodin.
Poznámka: Při sušení ovoce se řiďte pokyny k obsluze konkrétní sušičky ovoce.
Díky tomuto receptu můžete získat až 460 g chipsů, které skladujte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a tmavém místě.
Tip: Chipsy můžete také rozmixovat a přidat je do jogurtů nebo jimi ozdobit dezerty.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Сейчас Приготовим!

