Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta - postup přípravy

Alternativou ke klasickým kynutým jahodovým knedlíkům mohou být nekynuté z velmi jednoduchého těsta z tvarohu a brambor. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

K servírování

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Brambory si uvařte den dopředu ve slupce. Na druhý den je oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.

2. KROK

Přidejte k nim tvaroh. Velmi záleží na hmotnosti brambor, ale tvarohu by mělo být o trochu více. Ideální poměr je zhruba 250 gramů tvarohu na 200 gramů brambor.

3. KROK

Do mísy přidejte ještě skleničku hrubé mouky, jde použít i krupička. Dále dodejte vejce, sůl a prášek do pečiva, toho dejte zhruba špetičku na špičce nože.

4. KROK

Ze všech surovin pak vypracujte hladké těsto tuhé konzistence. Pak z těsta oddělujte stejně velké kusy a do každého z nich zabalte jahodu.

5. KROK

Dejte na kamna vařit osolenou vodu. Jakmile dosáhne bodu varu, vhoďte do ní zamíchejte, aby se nepřichytily na dno hrnce. Vařte knedlíky zhruba 10 minut, záleží na jejich velikosti.

6. KROK

Hotové knedlíky posypejte opraženou strouhankou, moučkovým cukrem a polijte máslem. Ihned podávejte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů