Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta - postup přípravy
Alternativou ke klasickým kynutým jahodovým knedlíkům mohou být nekynuté z velmi jednoduchého těsta z tvarohu a brambor. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Ingredience
K servírování
Brambory si uvařte den dopředu ve slupce. Na druhý den je oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
Přidejte k nim tvaroh. Velmi záleží na hmotnosti brambor, ale tvarohu by mělo být o trochu více. Ideální poměr je zhruba 250 gramů tvarohu na 200 gramů brambor.
Do mísy přidejte ještě skleničku hrubé mouky, jde použít i krupička. Dále dodejte vejce, sůl a prášek do pečiva, toho dejte zhruba špetičku na špičce nože.
Ze všech surovin pak vypracujte hladké těsto tuhé konzistence. Pak z těsta oddělujte stejně velké kusy a do každého z nich zabalte jahodu.
Dejte na kamna vařit osolenou vodu. Jakmile dosáhne bodu varu, vhoďte do ní zamíchejte, aby se nepřichytily na dno hrnce. Vařte knedlíky zhruba 10 minut, záleží na jejich velikosti.
Hotové knedlíky posypejte opraženou strouhankou, moučkovým cukrem a polijte máslem. Ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.