Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodové marshmallows s citronem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Jahodové marshmallows s citronem - postup přípravy

Jahodové marshmallows jsou nadýchaným sladkým pokušením, které vás oslní svěží chutí a jemnou texturou. Můžete je podávat, jako bonbony nebo jimi ozdobit dezerty.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Základ

Bílková směs

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Agar-agar smíchejte s vodou a nechte ho bobtnat cca 10 minut. Do rendlíku vložte jahodové pyré a smíchejte ho s cukrem a želatinou.

2. KROK

Směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí a mezitím vyšlehejte vaječné bílky s cukrem a kyselinou citronovou. 

Tip: Místo kyseliny citronové můžete použít citronovou šťávu. Cukr přidávejte k bílkům, za stálého šlehání, po částech. Díky tomu se ingredience lépe propojí. 

3. KROK

Bílkovou směs šlehejte 2 minuty a šlehat nepřestávejte ani, když do ní budete přidávat horké jahodové pyré. Po přidání pyré pokračujte ve šlehání ještě minutu a půl a vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. 

4. KROK

Na rovné ploše, pokryté pečicím papírem, vytvořte ozdobné hromádky, které nechte aspoň 2 hodiny odpočívat. 

Tip: Nejlepší je, nechat hromádky z jahodového pyré odpočívat přes noc.

5. KROK

Poté, co jahodové marshmallows ztvrdne, můžete ho začít konzumovat. 

Tip: Marshmallows můžete podávat jako součást čokoládového nápoje, nebo jimi ozdobit dorty, zákusky, či zmrzlinové poháry. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů