Jahodové marshmallows s citronem - postup přípravy
Jahodové marshmallows jsou nadýchaným sladkým pokušením, které vás oslní svěží chutí a jemnou texturou. Můžete je podávat, jako bonbony nebo jimi ozdobit dezerty.
Základ
Bílková směs
Agar-agar smíchejte s vodou a nechte ho bobtnat cca 10 minut. Do rendlíku vložte jahodové pyré a smíchejte ho s cukrem a želatinou.
Směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí a mezitím vyšlehejte vaječné bílky s cukrem a kyselinou citronovou.
Tip: Místo kyseliny citronové můžete použít citronovou šťávu. Cukr přidávejte k bílkům, za stálého šlehání, po částech. Díky tomu se ingredience lépe propojí.
Bílkovou směs šlehejte 2 minuty a šlehat nepřestávejte ani, když do ní budete přidávat horké jahodové pyré. Po přidání pyré pokračujte ve šlehání ještě minutu a půl a vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí.
Na rovné ploše, pokryté pečicím papírem, vytvořte ozdobné hromádky, které nechte aspoň 2 hodiny odpočívat.
Tip: Nejlepší je, nechat hromádky z jahodového pyré odpočívat přes noc.
Poté, co jahodové marshmallows ztvrdne, můžete ho začít konzumovat.
Tip: Marshmallows můžete podávat jako součást čokoládového nápoje, nebo jimi ozdobit dorty, zákusky, či zmrzlinové poháry.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking