Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodové máslo jen ze 3 ingrediencí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Jahodové máslo jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Připravte si to nejlahodnější jahodové máslo, jaké jste kdy jedli. Skvěle se hodí na palačinky do kaší, na croissanty a velkou výhodou je, že ho připravíte jen ze 3 surovin.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou, zbavte je zelených částí a rozmixujte je. Vzniklé pyré následně smíchejte se změklým máslem a moučkovým cukrem.

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, směsí naplňte formu  na led, kterou zakryjte potravinovou fólií a vložte do mrazáku. Jahodové máslo nechte mrazit celou noc. 

3. KROK

Poznámka: Máslo z jahod můžete použít na palačinky, vafle nebo například na tousty. V uzavřené nádobě vám máslo v mrazáku vydrží 10–12 měsíců. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů