Jahodové máslo jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si to nejlahodnější jahodové máslo, jaké jste kdy jedli. Skvěle se hodí na palačinky do kaší, na croissanty a velkou výhodou je, že ho připravíte jen ze 3 surovin.
Ingredience
Jahody důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou, zbavte je zelených částí a rozmixujte je. Vzniklé pyré následně smíchejte se změklým máslem a moučkovým cukrem.
Jakmile se ingredience propojí, směsí naplňte formu na led, kterou zakryjte potravinovou fólií a vložte do mrazáku. Jahodové máslo nechte mrazit celou noc.
Poznámka: Máslo z jahod můžete použít na palačinky, vafle nebo například na tousty. V uzavřené nádobě vám máslo v mrazáku vydrží 10–12 měsíců.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Сейчас Приготовим!

