Jahodové řezy s pudinkem a vanilkou - postup přípravy
Jahodové řezy s pudinkem jsou osvěžujícím dezertem, který kombinuje krémovou náplň s čerstvým ovocem. Dezert je perfektní volbou pro letní oslavy a jiná setkání.
Ingredience
Korpus
Krém
Poleva
Do mísy od robota vsypte změklé máslo, cukr a vanilkový cukr. Poté, co se ingredience propojí, do mísy přidejte vejce a mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto, doporučujeme suché ingredience před použitím prosít.
Vzniklým těstem naplňte dortový ráfek vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Tip: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Upečený korpus vyjměte z trouby a nechte ho volně chladnout. Zatím připravte krém. Do rendlíku vlijte polovinu množství mléka a smíchejte ho s cukrem a vanilkovým extraktem. Ve zbytku mléka rozpusťte vanilkový pudink a směs přilijte do rendlíku.
Směs, za stálého míchání, přihřívejte 2–3 minuty do zhoustnutí. Krém následně odstavte z tepla a vmíchejte do něj zakysanou smetanu. Krémem pokryjte celý povrch korpusu a dezert ozdobte jahodami.
Poznámka: Jahody před použitím omyjte, odstraňte z nich zelené části a nakrájejte je na poloviny.
Nakonec připravte polevu. V rendlíku smíchejte jahodovou polevu v prášku s cukrem a suché ingredience zalijte vodou. Polevu přihřívejte 2–3 minuty a poté jí polijte povrch dezertu.
Jahodové řezy s pudinkem vložte na 2 hodiny do lednice, následně je vyndejte z dortového ráfku a servírujte je nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sandra’s Baking Ideas