Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodový dort s pudinkovým krémem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jahodový dort s pudinkovým krémem - postup přípravy

Ať už připravujete pohoštění na romantickou oslavu ve dvou, anebo chcete udělat radost svým dětem, v obou případech se bude hodit jemný a lahodný dezert, jako je ten s pudinkem a jahodami. Hotový je za pár chvil a chutná jako jahodové nebe.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na korpus

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Jahody dobře omyjte a osušte, zbavte je stopek a nakrájejte je na menší kousky. Vložte je do misky, posypejte je lžící krystalového cukru a pokapejte čerstvě vymačkanou šťávou z poloviny citrónu. Vše dobře promíchejte a na 1 hodinu odložte stranou.

2. KROK

Do hluboké mísy vyklepněte čtyři vejce, přidejte cukr a špetku soli a elektrickým šlehačem je vyšlehejte do jemné a napěněné konzistence. Přidejte ke směsi rostlinný olej a bílý ocet a pokračujte ve šlehání, dokud se přísady zcela nespojí. Nakonec přimíchejte vanilkovou esenci, prášek do pečiva a v několika krocích také hladkou mouku. Vytvořte jemné a polotekuté těsto.

Zapékací mísu nebo dortovou formu vymažte máslem a vlijte do ní připravené těsto, které dejte péct do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C po dobu 20 až 25 minut.

3. KROK

Mezitím v mléce rozmíchejte vanilkový pudink s cukrem a kukuřičným škrobem, který do směsi prosejte přes sítko. Směs na sporáku přiveďte k varu a za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne. Pudink odstavte ze sporáku, vmíchejte do něho kousek másla a nechte ho vychladnout.

4. KROK

Upečený korpus po celé ploše rozpíchejte párátkem a zalijte ho mlékem, které nechte úplně vsáknout. Rozmíchejte vychladlý pudink, rozetřete ho na mlékem napuštěný korpus a vložte dort do lednice na 15 minut ztuhnout.

5. KROK

Vraťte se k odloženým jahodám, které mezitím pustily šťávu. Tu slijte přes sítko do kastrůlku, nařeďte ji 70 ml vody, přidejte cukr a přes sítko prosejte kukuřičný škrob. Směs na sporáku svařte do husté konzistence, nalijte ji na pudinkovou vrstvu na dort a rozetřete stěrkou do rovnoměrné vrstvy. Na ni rozprostřete jahody a vraťte dort na 3 až 4 hodiny do lednice vychladit, proležet a ztuhnout. Hotový dezert nakrájejte na kostky a podávejte.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů