Jak ohřát maso ze včerejška bez mikrovlnky, aniž by se vysušilo - postup přípravy
Čas od času se stane, že pečeně či steak zbude do druhého dne. Často pak bývá oříšek, jak je ohřát tak, aby se nevysušily, a zároveň u toho nepoužít mikrovlnnou troubu, která chuti a konzistenci masa také nepřidá. Máme pro vás 3 osvědčené metody, jak to udělat, aby maso zůstalo křehké, šťavnaté a plné chuti.
Ve varném sáčku
Tato metoda je ideální pro steaky a jiná grilovaná či v pánvi opékaná masa, která mají ve zvyku při ohřívání ztrácet veškeré zbytky šťávy, která v nich ještě zůstala.
Maso vložte do varného uzavíratelného sáčku, přidejte trochu aromatického koření či bylinek a s pomocí brčka z balíčku vysajte veškerý vzduch. V hrnci přiveďte k varu vodu a vložte do ní maso uzavřené v sáčku. Nechte ho ve vroucí vodě asi 5 až 7 minut, během nichž se prohřeje a nasaje chuť koření. Hotovo!
V troubě
Tento způsob je sice o něco pomalejší než ten předchozí, zato však včerejšímu masu umožňuje zachovat si maximum chuti.
Plech zakryjte alobalem, potřete jej olejem a umístěte na něj maso. Svrchu jej zakryjte druhým kusem alobalu a vložte ho do trouby rozehřáté na 120 °C, kde ho nechte asi 10 až 20 minut, v závislosti na výkonu trouby.
Na páře
Toto je skvělý způsob pro ty, kteří nemají k dispozici troubu. Potřebovat budete jen sporák, hrnec a pařák nebo cedník.
Do hrnce nalijte trochu vody a posaďte do něho pařáček či cedník. Do něho vložte maso a vodu přiveďte k varu. Hrnec zaklopte pokličkou a nechte maso nad párou zahřívat, dokud se zcela neprohřeje. Pak už stačí vyndat jej opatrně na talíř a vychutnat si jeho nově nabytou šťavnatost.