Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jak udělat smažený sýr, který nikdy nevyteče

Jak udělat smažený sýr, který nikdy nevyteče - postup přípravy

Smažený sýr je skvělá česká klasika, ale mnohdy se stane, že na pánvi vyteče a celý pokrm to tak zkazí. Zvláště v okamžiku, pokud používáte sýr, který nebyl ke smažení přímo určený. Existuje ale několik triků, jak jeho vytečení zabránit.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Obalte ho dvakrát

Sýr se obaluje do klasického trojobalu z mouky, rozšlehaného vejce a strouhanky. Zkuste ho ale příště obalit v trojobalu dvakrát. Jeho vrstva bude mnohem silnější a bude snadněji držet roztékající uvnitř.

2. KROK

Na chvíli do mrazáku

Až sýr obalíte, nedávejte ho hned na pánev. Zkuste ho asi na 20 minut umístit do mrazáku. Sýr uvnitř ztuhne a při smažení bude déle trvat, než se rozteče a bude lépe držet tvar. Trojobal přitom již bude hezky zlatavý.

3. KROK

Olej řádně rozpalte

Sýr se nesmí smažit dlouho a pomalu, jinak bude tekutý. Než ho dáte na pánev, ujistěte se, že je olej opravdu rozpálený. Pak ho zprudka opečte z obou stran. Z každé jenom jednou. Při častém obracení se totiž sýr může rozpadnout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů