Jak udělat smažený sýr, který nikdy nevyteče - postup přípravy
Smažený sýr je skvělá česká klasika, ale mnohdy se stane, že na pánvi vyteče a celý pokrm to tak zkazí. Zvláště v okamžiku, pokud používáte sýr, který nebyl ke smažení přímo určený. Existuje ale několik triků, jak jeho vytečení zabránit.
Obalte ho dvakrát
Sýr se obaluje do klasického trojobalu z mouky, rozšlehaného vejce a strouhanky. Zkuste ho ale příště obalit v trojobalu dvakrát. Jeho vrstva bude mnohem silnější a bude snadněji držet roztékající uvnitř.
Na chvíli do mrazáku
Až sýr obalíte, nedávejte ho hned na pánev. Zkuste ho asi na 20 minut umístit do mrazáku. Sýr uvnitř ztuhne a při smažení bude déle trvat, než se rozteče a bude lépe držet tvar. Trojobal přitom již bude hezky zlatavý.
Olej řádně rozpalte
Sýr se nesmí smažit dlouho a pomalu, jinak bude tekutý. Než ho dáte na pánev, ujistěte se, že je olej opravdu rozpálený. Pak ho zprudka opečte z obou stran. Z každé jenom jednou. Při častém obracení se totiž sýr může rozpadnout.