Jarní vepřové kotlety s bylinkami - postup přípravy
Pokud vám chybí nápad, co tentokrát uvařit k obědu, vyzkoušejte jarní kotlety na bylinkách podle receptu od paní Diany Berkyové. Česnek jim dodává říz.
Ingredience
Kotlety osolte a paličkou je pečlivě naklepejte. Prošpikujte je česnekem a nožem lehce nařízněte jejich okraje. Kotlety poté ochuťte solí, kmínem a bylinkami.
Do pekáčku dejte trochu sádla, másla či oleje, na něj položte kotlety a podlijte je vodou. Pekáček přiklopte víkem a pečte maso, dokud nebude měkké.
Před koncem pečení odstraňte víko pekáčku a maso dopečte do červena. Nakonec kotlety z pekáčku vyndejte a zaprašte je lehce moukou. Zalijte je vývarem a krátce je v něm povařte.
Hotové kotlety podávejte nejlépe s bramborovou kaší přelitou omáčkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.