Jednoduchá a rychlá pizza z kefíru - postup přípravy
Tuto pizzu zvládnou i ti nejlínější kuchaři na světě. K její přípravě potřebovat jen minimum času a úsilí, protože nevyžaduje žádné hnětení ani válení těsta. Základ na těsto stačí jen ozdobit svými oblíbenými přísadami a dát péct. Pokud nestíháte vařit nebo máte prostě jen chuť na rychlou dobrotu, tento recept je ideální volbou pro vás.
Ingredience
Připravte si velkou, hlubokou mísu. Rozklepněte do ní vejce a přidejte kefír a sůl. Všechny tři ingredience vyšlehejte dohladka. Máte-li doma kefír těsně před koncem data spotřeby, můžete ho klidně použít. Bude se do tohoto receptu skvěle hodit a nebudete ho muset zbytečně vyhodit a přijít tak o peníze.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a za stálého míchání přidejte směs po malých dávkách do kefíru. Finální těsto bude nádherně tekuté a vláčné. Nyní máte těsto zcela hotové a už vám zbývá jen ho upéci a ozdobit surovinami, které vám obvykle na pizze chutnají.
Nyní si připravte plech. My jsme použili plech o rozměrech 30 x 40 cm. Vyložte ho pečicím papírem a doprostřed nalijte připravené těsto. Stěrkou ho rovnoměrně rozetřete do všech stran, aby vznikla poměrně tenká vrstva těsta, kterou budete péct. Nyní naneste kečup nebo kupovanou či domácí rajčatovou omáčku podle chuti.
Nezapomeňte nyní také naskládat na pizzu vše, co máte rádi. My jsme použili salám, olivy, nakládané okurky a sýr. Použít ale můžete, cokoli si přejete nebo cokoli, na co jste zvyklí z restaurace. Pizzu pečte v troubě předehřáté na 190 stupňů po dobu 15–20 minut v závislosti na výkonu vaší trouby. Přejeme dobrou chuť!