Jednoduché domácí zeleninové minipizzy - postup přípravy
Pokud chcete udělat domácí pizzu bez jakéhokoli masa, vyzkoušejte tyto snadné minipizzy. Díky zelenině jsou navíc mnohem zdravější než italská klasika.
Na těsto
Na náplň
Dejte do mísy vlažnou vodu, mléko, sůl, cukr, sušené droždí a promíchejte. Pak přidejte mouku, promíchejte a nakonec do těsta dejte olej. Rukama nebo robotem vypracujte hladké, nelepivé těsto. Poté ho přikryjte a nechte 40 minut kynout.
Mezitím si nakrájejte cibuli, zelenou, červenou a žlutou papriku, rajčata a nasekejte jarní cibulku. K zelenině přidejte sůl, pepř, sladkou papriku, sušenou bazalku a koriandr dle chuti, přilijte olej a promíchejte.
Těsto na vále rozdělte na 9 dílů, udělejte z nich bochánky a ty dejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte přikryté 10 minut kynout, pak z nich rukou udělejte placičky, potřete je trochou kečupu a navrch dejte zeleninovou směs. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte minipizzy 20 minut. Pak na vrch dejte strouhaný sýr a pečte je dalších 10 minut.
Pokud máte svůj oblíbený rodinný recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Recepty našich babiček.