Jednoduché jednohubky - postup přípravy
Sestavit dobré menu na party může být někdy složité zvláště, snažíte-li se trefit do chutí většímu počtu osob. Mezi klasické jednohubky můžete přidat také tyto rajčatové, které svou svěží zeleninovou chutí doplní variabilitu celého menu, a navíc jsou velmi vhodné pro osoby, které se zcela vyhýbají pečivu. Příprava je rychlá a jednoduchá a výsledek potěší každého, kdo se snaží držet štíhlou linii.
Ingredience
Jednohubky připravíte podle následujícího postupu:
- Vejce je potřeba uvařit natvrdo – vložte je do osolené vody, přiveďte k varu a nechte je 8-10 minut povařit.
- Mezitím si důkladně omyjte rajčata, odstopkujte je a nakrájejte na plátky (kolečka) o tloušťce přibližně 0,5-1 cm.
- Rozložte kolečka rajčat na talíř a na povrchu osolte.
- Připravte si kopr – omyjte jej a najemno nasekejte.
- Na stejné kousky nakrájejte také zelenou cibulku.
- Jakmile jsou vejce uvařená, schlaďte je a oloupejte.
- Připravte si misku a nastrouhejte do ní vařená vejce na jemném struhadle.
- Přidejte kopr a cibulku, a poté do misky prolisujte dva stroužky česneku.
- Přidejte majonézu, dosolte a dopepřete, a následně důkladně promíchejte.
- Připravenou směs rozprostřete lžící na rajčata.
V této fázi jsou jednohubky připraveny k podávání. Pokud si je chystáte dopředu, je potřeba je uchovávat v chladu – nejlépe v lednici. Jednohubky lze podávat samostatně, nebo k nim nakrájet malé kousky čerstvého pečiva, ideálně celozrnného. Rajčata ráda pouštějí šťávu, proto je potřeba je nechávat na nesavém podkladu (ideální je keramický talíř), k podnosu nezapomeňte přidat ubrousky.