Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý a lahodný sušenkový dort s čokoládovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 150 minut

Jednoduchý a lahodný sušenkový dort s čokoládovým krémem - postup přípravy

Tlačí vás čas a potřebujete sladké občerstvení? Pak pro vás máme recept, který je extrémně rychlý a přitom až překvapivě lahodný a chutný. Uděláte s ním určitě spoustu parády třeba na dětských oslavách, vhod ale přijde také i jako jednoduché občerstvení pro kolegy z práce nebo jen tak na doma, když vás honí mlsná. K jeho výrobě je zapotřebí jen pár základních surovin a hotový bude natotata.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve připravte čokoládový krém. Do misky vložte vaječné žloutky, přidejte k nim cukr a škrob a elektrickým šlehačem vyšlehejte do hustého pěnivého krému. Postupně pak k němu po malých dávkách přilévejte mléko a pokaždé hmotu důkladně zašlehejte. Když jste přidali celý jeden litr mléka, přisypejte do hmoty holandský kakaový prášek a pokračujte ve šlehání nejvyšší rychlostí tak dlouho, dokud nezískáte jednolitou, hladkou a tmavě hnědou kakaovou hmotu. Nakonec do hmoty přidejte podle chuti rumovou esenci a důkladně rozmíchejte.




(Pokud si nejste jistí nezávadností vajíček, anebo se vám nechce jíst syrové žloutky v krému, vložte misku s hotovou směsí do vhodné misky pasující do hrnce, do něhož nalijte trochu vody a v parní lázni za stálého míchání zahřívejte čokoládovou náplň do té doby, než začne houstnout do konzistence pudinku. Pak směs odstavte a nechte zchladnout. Dejte ale pozor, abyste to nepřehnali s vysokou teplotou, aby se vám vajíčka nesrazila a namísto krému v misce neobjevila čokoládová míchaná vejce.)

Připravte si vhodný, dostatečně velký obdélníkový podnos, který vyložte pečicím papírem. Jako základna poslouží tenká vrstva čokoládového krému Na tu vyrovnejte plát sušenek, abyste pokryli celý podnos. Na sušenky přijde opět čokoládový krém a pak opět sušenky a takovýmto způsobem vrstvy střídejte tak dlouho, dokud vám nedojdou suroviny. Měli byste získat dort o pěti až šesti vrstvách, přičemž krém by měl být tou poslední, aby byly sušenky rovnoměrně zakryté.


Nakonec vložte dort do lednice alespoň na dvě hodiny, aby se sušenky natáhly vlhkostí a změkly.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů