Jednoduchý a rychlý recept na čokoládové suflé - postup přípravy
Kdo by nemiloval čokoládové suflé! Mnoho lidí se však obává jeho přípravy, která má svá specifika. S tímto snadným receptem ale vše zvládne levou zadní i pouhý začátečník. Pusťte se do toho a pochutnejte si!
Ingredience
Začněte tím, že si k ruce vezmete asi čtyři porcelánové hrnky a ty vymažete důkladně máslem. Poté je vysypte lžičkou cukru. Ten by měl pokrývat celou vnitřní plochu. Dále si vyšlehejte v míse vejce spolu s krupicovým cukrem do pěny.
Přidejte prosátou polohrubou mouku, mléko, kakaový prášek, slunečnicový olej, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
Vypracujte homogenní polotekuté těsto, které ještě mírně zřeďte dvěma lžícemi vody.
Nyní si nalámejte hořkou čokoládu na kostky a do každého hrnku dejte asi dvě kostičky. Poté zakápněte dvěma lžícemi kakaového těsta (do každé nádoby).
Následně vyskládejte hrnky do velkého hrnce, který je naplněný vodou. Tekutina by měla sahat zhruba do poloviny nádob. Hrnec přiklopte poklicí a po deseti minutách varu na mírném plamenu dezert zkontrolujte. Měl by být již připraven.
Připravené čokoládové suflé opatrně vyjměte z hrnce a podávejte. Uvnitř bude struktura řidší, přesně jak má u suflé být. Vláčný dezert podávejte třeba s šálkem kvalitní kávy, s ovocným čajem anebo s kakaem. Vylepšit jej můžete třeba i kopečkem vanilkové zmrzliny a čerstvou nadýchanou šlehačkou.
Přejeme vám dobrou chuť!
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.