Jednoduchý salát z červené řepy s majonézou - postup přípravy
Pokud máte doma červenou řepu a nevíte co s ní, vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý salát s majonézou. Servírovat ho můžete samostatně nebo jako přílohu k masu.
Na salát
Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Cibuli očistěte a nakrájejte ji na drobné kostičky.
Na pánev nalijte olej a nechte ho rozehřát. Poté cibuli restujte dozlatova, vmíchejte do ní sůl a promíchejte ji. Následně ji nechte vychladnout.
Do řepy přidejte najemno nastrouhanou okurku, vychladnou cibuli, mletý pepř, majonézu a nadrobno nasekaný česnek.
Salát velmi pečlivě promíchejte a můžete ho servírovat. Lépe však bude chutnat, když ho necháte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вика-Простые Рецепты