Jemná rýžová kaše - postup přípravy
Máte rádi sladké snídaně? Pak vsaďte na jemnou rýžovou kaši, kterou budete mít hotovou během chviličky. Chutnat bude nejen těm nejmenším, ale rozhodně i dospělým. A kromě jiného skvěle zasytí na dlouhou dobu.
Ingredience
Nejprve si v misce namočte syrovou rýži ve vodě. Postačí tak půl hodina až hodina máčení. Pak ji sceďte, propláchněte přes jemné sítko a dejte chvíli stranou. Nyní si k ruce vezměte středně velký hrnec a v něm přiveďte k varu vodu. Poté do ní vsypte rýži a vařte pod poklicí asi deset minut na mírném plamenu.
Po uplynutí této doby vlijte do směsi i 2 až 3 šálky horkého mléka, pečlivě promíchejte a vařte dál cca 10 až 15 minut.
Nakonec vsypte špetku soli, oslaďte cukrem a vaše jemná rýžová kaše je na světě.
Hotovou rýžovou kaši před podáváním zjemněte kouskem másla. Skvěle pak bude pokrm chutnat například s Grankem, slazeným kakaovým práškem, skořicovým cukrem anebo s čerstvým ovocem typu banány, jahody a borůvky. Přejeme vám dobré chutnání.
Pokud vás nezaujala rýžová kaše, naskýtá se hned několik jiných možností. Připravit pro své ratolesti můžete k snídani i velmi oblíbenou krupicovou kaši zjemněnou máslem anebo třeba zdravější ovesnou kaši. U té se vyplatí, když ovesné vločky před vařením necháte v troše mléka nabobtnat (ideálně přes noc v lednici). Výtečná a zdravá zároveň pak je i kaše pohanková či ta z quinoi neboli merlíku čilského. Zkombinovat ji můžete nejen s klasickým kravským mlékem, ale i s tím kokosovým (ocení zejména lidé s laktózovou intolerancí). Je tedy jen na vás, jakou dobrotu pro svou rodinu připravíte na začátek dne.