Jogurtové lívance s jablky a skořicí - postup přípravy
Pokud hledáte ten nejlepší recept na nadýchaný a snadný dezert, vyzkoušejte tyto jogurtové lívance s jablky a skořicí. Servírovat je můžete samotné, se šlehačkou nebo také karamelovou omáčkou.
Ingredience
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte do něj cukr a vanilkový cukr. Poté směs pečlivě promíchejte. Následně do ní přidejte olej a bílý jogurt.
Směs lehce promíchejte, přidejte do ní hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymíchejte hladké, ale tužší těsto.
Jablko oloupejte a poté ho nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte ho do mísy, zasypte ho mletou skořicí a směs opět velmi dobře promíchejte.
Do pánve nalijte pár kapek oleje a pomocí lžíce tvořte menší lívance. Poté je smažte z obou stran dozlatova. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek těsta.
Lívance můžete ihned servírovat jen posypané moučkovým cukrem, nebo je doplňte šlehačkou či karamelovou omáčkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89