Kaiserky z kynutého těsta s mákem - postup přípravy
S tímto receptem podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem můžete mít čerstvé pečivo stále po ruce. Postup přípravy je velmi jednoduchý, rychlý a výsledek je dokonalý.
Ingredience
Na potření a posypání
V míse smíchejte hladkou mouku s vlažným mlékem, olejem, třemi vejci, solí, krystalovým cukrem a kostkou droždí.
Z ingrediencí vypracujte těsto, poprašte ho moukou a pod čistou utěrkou a na teplém místě ho nechte kynout 1 hodinu.
Po této době těsto na pomoučeném vále znovu prohněťte a rozdělte ho na 8 stejných kusů. Z každého kousku vytvořte bochánek, do kterého udělejte na jeho povrchu drážky tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Poznámka: Bochánky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je kynout dalších 20 minut.
Po vykynutí potřete povrch kaiserek rozšlehaným vejcem a posypte ho zrnky máku, který můžete nahradit kmínem nebo například sezamovými semínky či hrubou solí. Pečivo pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Před servírováním nechte kaiserky vychladnout.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem