Kanadská vepřová žebra - postup přípravy
Pečená vepřová žebírka jsou vhodná například k rychlé večeři pro celou hladovou rodinu. S tímto receptem si připravíte taková, která jste ještě nikdy neochutnali. Už po prvním soustu budete štěstím bez sebe!
Ingredience
Začněte s přípravou marinády na vepřová žebra. Do větší mísy si vlijte jablečné pyré a promíchejte jej se sladkým kečupem, hnědým cukrem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, sušeným česnekem, mletým pepřem, sladkou mletou paprikou a mletou skořicí.
Marinádu posléze naneste na vepřová žebra a pečlivě promíchejte. Maso můžete nechat klidně naložené v marinádě i přes noc (v lednici).
Pečení kanadských vepřových žeber
Marinovaná vepřová žebra vyskládejte následně do pekáčku, rovnoměrně rozprostřete, přikryjte alobalem a dejte péct do ideálně předehřáté trouby na cca 50 minut při teplotě 200 °C. Poté sejměte alobal a dopékejte asi půl hodiny, aby se vytvořila křupavá kůrka na povrchu.
Mezi pečením maso pravidelně polévejte sosem pomocí lžíce. Část šťávy můžete kromě jiného vlít do hrníčku. Tak budete mít k dispozici dostatek na polévání.
Servírování kanadských vepřových žeber
Upečená vepřová žebra ihned podávejte například s čerstvým kváskovým chlebem nebo rozpečenou bagetkou. Hodit se k pokrmu bude například i čerstvý strouhaný křen, kyselé okurky, nakládané cibulky, nebo třeba zeleninová čalamáda. Maso lze ochutit rovněž plnotučnou hořčicí či jakýmkoliv oblíbeným dipem. Přejeme vám dobré chutnání.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.