Karamelizovaný jogurt s ovocem - postup přípravy
Tento dezert v podobě karamelizovaného jogurtu s ovocem je originální a dokonale osvěžující pochoutka vhodná pro horké letní dny. Recept na něj nám poskytla paní Romana Važanská, jejíž další recepty můžete najít na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz/.
Ingredience
Nasypejte do rendlíku třtinový cukr a nechejte ho rozehřát, vyčkejte, než se rozpustí a zkaramelizuje. Nyní nastává „dobrodružná“ část, velice opatrně k němu přilijte smetanu ke šlehání. V tomto momentě začne směs bublat a prskat, proto je třeba dbát zvýšené opatrnosti. Směs promíchejte a vařte ji do zhoustnutí. Poté ji nechejte vychladnout a smíchejte ji v míse s jogurtem.
Výsledný dezert rozdělte do pohárů či skleniček a vše dozdobte ovocem dle libosti. Použít můžete již zmiňované, ale nemusíte se omezovat jen na ně, klidně použijte i jahody či cokoliv jiného, co máte zrovna po ruce. Na závěr už jen nasekejte ořechy dle vašeho výběru a nasypejte je navrch dezertu. Dobrou chuť!