Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kedlubnové zelí

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kedlubnové zelí - postup přípravy

Zelí je chutnou i zdravou součástí mnoha tradičních českých pokrmů a vedle klasického hlávkového je možné jej připravit i z jiných druhů zeleniny, jako je třeba cuketa nebo kedlubna. Vyzkoušejte osvědčený recept na kedlubnové zelí podle paní Ladislavy Šatavové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V kastrůlku rozehřejte trochu sádla nebo rostlinného oleje a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli dozlatova.

2. KROK

Kedlubnu nastrouhejte nahrubo, přidejte ji k osmažené cibuli, podle chuti osolte, okmínujte a dochuťte octem a cukrem. Podlijte trochou vody a pod pokličkou nechte dusit.

3. KROK

Když je kedlubna téměř měkká, za stálého míchání k ní přilijte záklechtku z trochy hladké mouky a vody. Zelí nechte provařit a nakonec případně ještě dochuťte.

4. KROK

Hotové kedlubnové zelí podávejte spolu s pečeným masem a knedlíkem, případně jakkoliv jinak, jak jste zvyklí zacházet s klasickým zelím.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů