Kedlubnové zelí - postup přípravy
Zelí je chutnou i zdravou součástí mnoha tradičních českých pokrmů a vedle klasického hlávkového je možné jej připravit i z jiných druhů zeleniny, jako je třeba cuketa nebo kedlubna. Vyzkoušejte osvědčený recept na kedlubnové zelí podle paní Ladislavy Šatavové.
Ingredience
V kastrůlku rozehřejte trochu sádla nebo rostlinného oleje a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli dozlatova.
Kedlubnu nastrouhejte nahrubo, přidejte ji k osmažené cibuli, podle chuti osolte, okmínujte a dochuťte octem a cukrem. Podlijte trochou vody a pod pokličkou nechte dusit.
Když je kedlubna téměř měkká, za stálého míchání k ní přilijte záklechtku z trochy hladké mouky a vody. Zelí nechte provařit a nakonec případně ještě dochuťte.
Hotové kedlubnové zelí podávejte spolu s pečeným masem a knedlíkem, případně jakkoliv jinak, jak jste zvyklí zacházet s klasickým zelím.