Klasická dršťková polévka se zeleninou - postup přípravy
Klasická dršťková polévka je tradiční pokrm, který oplývá bohatou chutí a výživným obsahem. Vyzkoušejte snadný recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Ingredience
Dršťky vařte 1 hodinu v osolené vodě, ochucené kmínem, černým pepřem a muškátovým oříškem. Poté oloupejte mrkev, celer a petržel a zeleninu nakrájejte nadrobno.
Poznámka: Po 30 minutách vaření k dršťkám vmíchejte nakrájenou zeleninu.
Zatímco se dršťky vaří, v rendlíku si připravte jíšku z másla a mouky – potrvá to přibližně 1 minutu. Do jíšky vmíchejte nadrobno nakrájenou cibuli a směs smažte, za občasného míchání, 2 minuty.
Do jíšky dále vmíchejte mletou sladkou papriku s prolisovaným česnekem a směs nechte odpočívat.
Poznámka: U tohoto kroku už jíšku nesmažte. Množství jíšky, které do polévky přidáte, určete sami na základě toho, jak moc hustou polévku chcete vytvořit.
Po 1 hodině do polévky postupně vmíchejte jíšku, bujóny a hrst majoránky. Polévku vařte dalších 15 minut.
Tip: Po přidání mouky je pokrm nutné provařit, aby byl lépe stravitelný.
Do klasické dršťkové polévky vmíchejte petrželku a servírujte ji s oblíbeným pečivem.
Tip: Trochu petrželky si nechte bokem na závěrečné zdobení každé porce.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou