Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasická dršťková polévka se zeleninou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Klasická dršťková polévka se zeleninou - postup přípravy

Klasická dršťková polévka je tradiční pokrm, který oplývá bohatou chutí a výživným obsahem. Vyzkoušejte snadný recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dršťky vařte 1 hodinu v osolené vodě, ochucené kmínem, černým pepřem a muškátovým oříškem. Poté oloupejte mrkev, celer a petržel a zeleninu nakrájejte nadrobno. 

Poznámka: Po 30 minutách vaření k dršťkám vmíchejte nakrájenou zeleninu.

2. KROK

Zatímco se dršťky vaří, v rendlíku si připravte jíšku z másla a mouky – potrvá to přibližně 1 minutu. Do jíšky vmíchejte nadrobno nakrájenou cibuli a směs smažte, za občasného míchání, 2 minuty. 

3. KROK

Do jíšky dále vmíchejte mletou sladkou papriku s prolisovaným česnekem a směs nechte odpočívat. 

Poznámka: U tohoto kroku už jíšku nesmažte. Množství jíšky, které do polévky přidáte, určete sami na základě toho, jak moc hustou polévku chcete vytvořit.

4. KROK

Po 1 hodině do polévky postupně vmíchejte jíšku, bujóny a hrst majoránky. Polévku vařte dalších 15 minut. 

Tip: Po přidání mouky je pokrm nutné provařit, aby byl lépe stravitelný. 

5. KROK

Do klasické dršťkové polévky vmíchejte petrželku a servírujte ji s oblíbeným pečivem. 

Tip: Trochu petrželky si nechte bokem na závěrečné zdobení každé porce.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů