Klasická křenová omáčka s hovězím masem - postup přípravy
Pokud jste milovníkem české kuchyně, rozhodně vyzkoušejte recept na klasickou křenovou omáčku s hovězím masem podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírujte ji nejlépe s houskovým knedlíkem a čerstvě nastrouhaným křenem.
Hovězí maso
Křenová omáčka
Špek nakrájejte na hranolky. Delším, úzkým a špičatým nožem udělejte do masa zářezy a maso prošpikujte nakrájeným špekem. Poté ho opepřete a osolte.
Na pánev nalijte olej, dostatečně ho rozpalte a maso na něm pečlivě zatáhněte ze všech stran. Poté ho přendejte do většího hrnce.
K masu přidejte sůl, rozkrojenou cibuli, bobkové listy, nové koření a zalijte ho vařící vodou. Poté ho vařte na mírném plameni doměkka přibližně 1,5 až 2,5 hodiny.
V jiném hrnci nechte rozehřát máslo a přisypte do něj hladkou mouku. Směs promíchejte a světlou jíšku následně zalijte mlékem. Omáčku poté přiveďte k varu.
Po 15 minutách vaření přidejte do omáčky smetanu na vaření, cukr krupici, ocet, sůl, najemno nastrouhaný křen a vařte ji dalších pět minut.
Uvařené maso vyjměte z vývaru, nakrájejte ho na plátky a podávejte s křenovou omáčkou, houskovým knedlíkem a čerstvě nastrouhaným křenem.
Tip: Množství křenu zvolte dle své chuti. Také hovězí kýtu můžete vyměnit za uzené maso.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem