Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Knedlík na páře z kynutého těsta

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Knedlík na páře z kynutého těsta - postup přípravy

Připravte si nadýchaný knedlík na páře z kynutého těsta, který je ideální přílohou k masům a omáčkám. Výhodou je snadná příprava, vhodná i pro začátečníky.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Těsto

Kvásek

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte kvásek. Teplou vodu smíchejte s droždím a lžičkou cukru. Směs nechte reagovat a začněte zpracovávat ostatní ingredience. 

2. KROK

Do mísy od robota vsypte mouku, sůl a vlijte olej. Do směsi přidejte kvásek a uhněťte těsto, jehož povrch posypte moukou, přikryjte ho a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě.

Poznámka: Pokud by se vám zdálo těsto příliš řídké, zapracujte do něj ještě trochu mouky.

3. KROK

Po vykynutí těsto prohněťte a rozdělte ho na dvě stejné části, z kterých vytvarujte bochníky. Ty přikryjte čistou utěrkou a nechte je kynout dalších 10 minut. Do hrnce s vroucí vodou umístěte napařovací vějíř, který pokryjte pečicím papírem. 

Poznámka: Díky papíru se knedlík nebude k vějíři lepit.

4. KROK

Do hrnce vložte první bochník těsta, který pomažte olejem, přikryjte pokličkou a napařujte 20 minut.

Poznámka: Postup opakujte také u druhé části těsta.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů