Koláč s dýňovou náplní, skořicí a citronovou kůrou - postup přípravy
Příprava tohoto receptu je jednoduchá a ocení ji každý, kdo má rád rychlé pečení. Vyzkoušejte snadný recept na koláč s dýňovou náplní, který si můžete dát ke snídani, ale také odpoledne ke kávě.
Těsto
Náplň
Cukr s moukou, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem do pečiva smíchejte. Přidejte změklé máslo se žloutky a zamíchejte.
Část směsi vsypejte na dno dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pomocí dna sklenky povrch zarovnejte.
Nyní si připravte polevu. Dýni oloupejte, nastrouhejte najemno a vložte do mísy. Dýni zasypejte krupicí nebo škrobem a přidejte skořici s citronovou kůrou. Dýňovou směs dejte na těsto v dortovém ráfku a zasypejte ji zbytkem připraveného těsta.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut. Po upečení nechte koláč s dýňovou náplní vychladnout a poté jej nakrájejte na kousky. Můžete podávat.
Tip: Použijte citronovou kůru z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко