Koláč s tvarohem a červeným rybízem - postup přípravy
Jakmile nadejde sezóna rybízu, upečte z něj výborný koláč s tvarohem podle receptu od paní Nadi Hajžmanové. Čerstvé ovoce je vždy nejlepší, skvěle ale poslouží i to mražené.
Na těsto (1 hrnek = 300 ml)
Na náplň
Vejce, cukr a vanilkový cukr na těsto ušlehejte do pěny, pak přišlehejte olej. Přilijte mléko a citronovou šťávu, nakonec obě mouky, sůl a prášek do pečiva a vymíchejte těsto do těsta. Vyložte plech pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozprostřete.
Na náplň smíchejte v míse měkký tvaroh, vejce, zakysanou smetanu, cukr (můžete ho dát více nebo méně podle vaší chuti), vanilkový cukr a citronovou šťávu. Vyšlehejte z něj krém.
Nalijte směs na těsto a pak vše zasypejte rybízem, množství je na vás. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte koláč zhruba 30 až 40 minut. Po upečení ho posypejte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.