Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koprová omáčka s hovězím masem a knedlíkem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 180 minut

Koprová omáčka s hovězím masem a knedlíkem - postup přípravy

Koprová omáčka s hovězím masem je pokrm, který kombinuje chuť kopru s výraznou chutí hovězího. Vyzkoušejte recept paní Ilony Šimůnkové, vhodný i na oslavy.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Maso

Omáčka

Knedlík

Kvásek

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso vložte do hrnce, zalijte ho studenou vodou, do které přidejte celý černý pepř, celou omytou neoloupanou cibuli a sůl. Maso vařte 2–3 hodiny do změknutí. 

Poznámka: Doba vaření je závislá na velikosti masa. Čím větší bude, tím déle ho bude potřeba vařit.

2. KROK

Ke konci vaření si začněte připravovat knedlík a poté také omáčku. Nejprve vytvořte kvásek smícháním droždí, vody, mouky a cukru. Nechte ho 10 minut odpočívat  a zatím smíchejte ve větší míse polohrubou mouku, sůl a vejce. 

Tip: Místo vody můžete k tvorbě kvásku použít mléko.

3. KROK

Do směsi následně přidejte kvásek a vytvořte těsto, které nechte kynout 1 hodinu pod čistou utěrkou na teplém místě. Po této době z těsta vytvořte dva stejně velké válečky, které nechte kynout pod utěrkou dalších 10 minut a poté je vložte do vroucí vody. 

4. KROK

Knedlíky vařte 4–5 minut. Poté, co vyplavou na hladinu, vařte je dalších 25–30 minut. Uvařené knedlíky z vody vyndejte a připravte si omáčku. 

5. KROK

Na pánvi rozpusťte máslo a smažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Cibuli zaprašte moukou, do směsi přidejte nasekaný kopr, sůl, pepř a vše zamíchejte. Nyní do pánve vlijte hovězí vývar a omáčku vařte 15 minut. Nakonec do omáčky vlijte smetanu a případně ji dochuťte. 

6. KROK

Koprovou omáčku s hovězím masem podávejte s nakrájeným kynutým knedlíkem.

Tip: Každou porci můžete servírovat s uvařeným vejcem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů