Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kořeněné perníčky s bílkovou polevou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Kořeněné perníčky s bílkovou polevou - postup přípravy

Připravte si voňavé perníčky s bílkovou polevou, které jsou plné aromatického koření, které u vás doma vykouzlí pravou vánoční atmosféru. Hotové jsou za pár minut.

Ingredience pro:
60 kusů
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. V rendlíku smíchejte cukr s máslem a medem. Směs zahřívejte přibližně 3 minuty, dokud se ingredience nerozpustí. Následně rendlík odstavte z tepla. 

2. KROK

V samostatné míse smíchejte mouku se špetkou soli, vanilkovým cukrem, mletým zázvorem, skořicí a kakaem. Přidejte mletý kardamom, muškátový oříšek a koriandr. 

3. KROK

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s kakaem před použitím prosejte. Do těsta můžete přidat i jiné koření, jako je hřebíček, anýz, černý pepř, vanilkový extrakt, či pomerančová nebo citronová kůra. Množství ingrediencí závisí na vaší chuti.

4. KROK

Do rendlíku s vychladlou směsí přidejte vaječný žloutek a hmotu vmíchejte do suchých ingrediencí. Postupně přilévejte mléko a uhněťte těsto, které vložte do sáčku a na 30 minut do lednice.

5. KROK

Po vychladnutí z těsta třetinu odkrojte a zbytek vložte zpět do sáčku. Kousek těsta vyválejte na plát o výšce 0,4 cm, z kterého vykrojte libovolné tvary. Vykrojené tvary odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 4–7 minut. 

6. KROK

Poznámka: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby a na velikosti a tloušťce perníčků. Malé perníčky, cca o velikosti 3 x 6 cm, pečte přibližně 5 minut. Měly by získat zlatavou barvu.

7. KROK

Po upečení nechte, 1–2 minuty, cukroví volně chladnout na plechu a poté ho můžete začít zdobit. Polevu na zdobení připravíte jednoduše vyšleháním vaječného bílku, který smíchejte s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. 

Tip: Moučkový cukr přidávejte postupně. Ingredience se tak lépe propojí.

8. KROK

Polevu vložte do cukrářského sáčku, pomocí kterého ozdobte perníčky dle vlastního vkusu. Perníčky s bílkovou polevou nechte zaschnout a poté si užívejte jejich jemnou chuť. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů